Javascript är avstängt, det medför att de flesta funktioner inte fungerar.

Bladgrönsaker

Denna vecka erbjuder vi 20% rabatt på samtliga bladgrönsaker

Sallat passar till nästan allt och är enkel att odla. Med många snabbväxande sorter passar den perfekt för den otålige odlaren

 • Till frösortimentet

  Till frösortimentet

  Fantastiska fröer noggrant utvalda för att sprida ren odlarglädje!

 • Odla ätbart

  Odla ätbart

  Hemodlad mat är hälsa och fröjd. Odla dina egna matvaror idag.

 • Dags att direktså

  Dags att direktså

  Slippa tänka på omplantering och avhärdning. Missa inte att köpa dina sorter nu när värmen är här.

Våra ambassadörer

  Visa alla

  FLOREA Tote Bag

  Just nu bjuder vi på FLOREAs tote-bag vid alla ordrar över 700kr. FLOREAs tote bag är en 100% klimatneutral påse gjord av ofärgad ekologisk bomull i lite grövre kvalité

  Bästsäljare

   Operation Rädda Bina

   Stolt stödföretag

   Läget för vilda bin och andra pollinatörer är akut. I Sverige är en tredjedel av våra 270 vildbiarter på väg att försvinna. Matbrist, bekämpningsmedel och klimatförändringar hotar våra vilda trädgårdsmästare.

   Vi är alla beroende av bin och andra insekters livsviktiga arbete. Ungefär en tredjedel av den mat vi äter är pollinerad av dem. Operation: Rädda bina lanserades 2019 som ett svar på det allvarliga läget. Genom kampanjen har redan tiotusentals människor engagerat sig för bin och andra pollinatörer. I år sätter vi press på politikerna för att få bort biskadliga kemikalier. När du gör en räddningsinsats för bina bidrar du samtidigt till viktig medborgarforskning. Tillsammans gör vi skillnad för bina!

   Se våra frön som främjar pollinatörer

   Klimatkompensation

   Tricorona Climate Partner

   För oss på Florea är hållbarhet och klimat avgörande för verksamheten. Vi försöker så långt som möjligt använda oss av ekologiskt odlande och metoder som är skonsamma för naturen. De utsläpp som vi ändå orsakar, till exempel vid frakt av våra varor, har vi valt att klimatkompensera för. Hela vår verksamhet är klimatkompenserad.

   Detta gör vi med hjälp av företaget Tricorona Climate Partner genom Karnatakaprojektet. Karnataka är en delstat i sydvästra Indien och projektet går i grunden ut på att bygga vindkraftverk. Förutom renare el, som annars skulle kommit från fossila bränslekraftverk, bidrar detta även till en stabilare och bättre tillgång till el i regionen. Dessutom genererar projektet lokala arbetstillfällen. Förutom detta drivs ett initiativ som genom självhjälpsgrupper hjälper kvinnor att starta egna företag.

   Karnataka-projektet är certifierat av Gold Standard for the Global Goals och av FN:s klimatkonvention.

   100% klimatneutralt emballage

   Vi är övertygade om att det går att förändra världen, en förpackning i taget.

   Vad är ÅterBära? ÅterBära är den första miljömärkningen för 100% klimatneutrala förpackningar, framtagen av Avisera. När du väljer ÅterBära-märkta produkter gör du ett bra miljöval och klimatkompenserar också för produkternas koldioxidutsläpp!

   Hur funkar det? Vi har redan gjort grovgörat, vilket är att räkna ut hur mycket koldioxidutsläpp framställningen av material och tillverkning av vårt emballage genererar. Men det är du som gör den verkliga skillnaden. När du beställer ÅterBära-märkta trycksaker från oss, klimatkompenserar vi för det genom att plantera och bevara träd.

   Våra ekologiska favoriter