Javascript är avstängt, det medför att de flesta funktioner inte fungerar.

Hållbarhet

Florea vill göra världen grönare

För ett odlingsmärke som som vill ta hand om vår planet är hållbarhetsfrågan en riktig hjärtefråga. För oss är det inget sidoprojekt, utan det är något som genomsyrar alla våra val vi gör som företag och trots att vi är nystartade har vi satt extremt höga mål för oss själva. Vi kommer försöka vara så transparanta vi bara kan och dela med oss med allt vi kan under resans gång. Vår ambition är att människor ska vara lyckliga, välmående och ta hand om den enda planet vi har. Vårt arbete har precis börjat, och vi har en låg väg att gå, men nedan kan ni läsa om några av dem initiativ vi har tagit hittills för att skapa en hälsosam och klimatneutral affär.

Rädda bina

Stolt stödföretag

Läget för vilda bin och andra pollinatörer är akut. I Sverige är en tredjedel av våra 270 vildbiarter på väg att försvinna. Matbrist, bekämpningsmedel och klimatförändringar hotar våra vilda trädgårdsmästare.

Vi är alla beroende av bin och andra insekters livsviktiga arbete. Ungefär en tredjedel av den mat vi äter är pollinerad av dem. Operation: Rädda bina lanserades 2019 som ett svar på det allvarliga läget. Genom kampanjen har redan tiotusentals människor engagerat sig för bin och andra pollinatörer. I år sätter vi press på politikerna för att få bort biskadliga kemikalier. När du gör en räddningsinsats för bina bidrar du samtidigt till viktig medborgarforskning. Tillsammans gör vi skillnad för bina!

Ekologiska fröer

Vårt utbud av ekologiska grönsaks-, blom- och örtfrön ligger oss varmt om hjärtat. Våra ekologiska frön håller samma höga kvalitet som alla våra produkter. Odlingen av ekologiska fröer innebär flera tekniska utmaningar än odling av konventionella fröer, och missväxt är vanligare. Därför arbetar vi med pålitliga partners för att kunna garantera tillgänglighet.

Fröna odlas, rengörs och inspekteras enligt ekologisk produktionsstandard. Det innebär att vi inte använder några kemiska växtskyddsmedel och endast använder organisk gödning. Naturligtvis är alla våra ekologiska frön också icke-GMO.

Klimatkompensation

Tricorona Climate Partner

För oss på Florea är hållbarhet och klimat avgörande för verksamheten. Vi försöker så långt som möjligt använda oss av ekologiskt odlande och metoder som är skonsamma för naturen. De utsläpp som vi ändå orsakar, till exempel vid frakt av våra varor, har vi valt att klimatkompensera för. Hela vår verksamhet är klimatkompenserad.

Detta gör vi med hjälp av företaget Tricorona Climate Partner genom Karnatakaprojektet. Karnataka är en delstat i sydvästra Indien och projektet går i grunden ut på att bygga vindkraftverk. Förutom renare el, som annars skulle kommit från fossila bränslekraftverk, bidrar detta även till en stabilare och bättre tillgång till el i regionen. Dessutom genererar projektet lokala arbetstillfällen. Förutom detta drivs ett initiativ som genom självhjälpsgrupper hjälper kvinnor att starta egna företag.

Karnataka-projektet är certifierat av Gold Standard for the Global Goals och av FN:s klimatkonvention.

100% klimatneutralt emballage

Vi är övertygade om att det går att förändra världen, en förpackning i taget.

Vad är ÅterBära? ÅterBära är den första miljömärkningen för 100% klimatneutrala förpackningar, framtagen av Avisera. När du väljer ÅterBära-märkta produkter gör du ett bra miljöval och klimatkompenserar också för produkternas koldioxidutsläpp!

Hur funkar det? Vi har redan gjort grovgörat, vilket är att räkna ut hur mycket koldioxidutsläpp framställningen av material och tillverkning av vårt emballage genererar. Men det är du som gör den verkliga skillnaden. När du beställer ÅterBära-märkta trycksaker från oss, klimatkompenserar vi för det genom att plantera och bevara träd.

Våra ekologiska favoriter

    Våra favoriter för pollinatörer